Wiurilan kartano uudistuu sukupolvenvaihdoksen myötä

Lehdistötiedote                                                                                                                                                                                                                  Julkaisuvapaa 6.5.2024 klo 10

Wiurilan kartano uudistuu sukupolvenvaihdoksen myötä

Wiurila on siirtynyt suvun kahdeksannen polven johdettavaksi. Aateliskartanossa on tehty sukupolvenvaihdos ja kartano on siirtynyt Alexander Aminoffin hoidettavaksi äidiltään Anne-Marie Aminoffilta. Omistajanvaihdoksen myötä Wiurila on muuttunut osakeyhtiöksi, mikä entisestään vahvistaa sen kilpailuasemaa matkailualalla.
 

 

Alexander Aminoff, Wiurilan toimitusjohtaja, tuo mukanaan uuden vision, joka kunnioittaa Wiurilan kiehtovaa historiaa ja vastaa tätä päivää. Visio sisältää valoisan tulevaisuuden, johon kuuluu vihreää siirtymää, teknologiaa sekä kestäviä ja nykyaikaisia palveluita ympäri vuoden. Aminoff, jolla on tausta kauppatieteissä ja kokemusta kansainvälisestä myynnistä, on sitoutunut kehittämään Wiurilaa aktiivisesti seuraaville sukupolville.

 • "Wiurila on aina ollut enemmän kuin herrasväen koti. Se on pala Suomen historiaa, ja nyt tavoitteena on tehdä siitä entistä kiehtovampi, monipuolisempi ja saavutettavampi kaikille vierailijoille", vakuuttaa Aminoff.

Uudistuksia ja investointeja

Aminoffin suunnittelemissa uudistuksissa keskitytään ensin alueen perusinfrastruktuurin kunnostamiseen. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöönotto.

 • "Tavoitteenani on tarjota ympärivuotisia palveluita, jotka rikkovat perinteisen sesonkiajattelun rajoja. Wiurilan pitäisi olla paikka, jossa asiakkaat voivat nauttia luonnonkauneudesta, taiteesta ja arvokkaasta historiasta milloin tahansa. Palveluja tuottaa tiivis ja sitoutunut yhteisö eri alan toimijoita”, toteaa Aminoff.
   

Kestävä kehitys etusijalla

Wiurilan uudistuksissa kestävyys on avainasemassa. Kestävän kehityksen periaatteiden soveltaminen kaikessa toiminnassa on nykyään välttämätöntä. Kestävät käytännöt eivät ainoastaan suojaa ympäristöä vaan myös parantavat kartanon taloudellista tehokkuutta pitkällä tähtäimellä.

 • "Haluan, että Wiurila tunnetaan paitsi historian havinasta myös ympäristöystävällisyydestään. Tämä on vastuumme tuleville sukupolville", Aminoff lisää.

 

Kesä 2024 Wiurilassa

Wiurila on upea kohde kesäiseen vierailuun, tarjoten historiallista charmia ja monipuolisia aktiviteetteja. Tässä kolme kesätärppiä, joista vieraat voivat nauttia Wiurilassa:

 1. 14.6-25.8.2024 Studiotaidennäyttely Kaariholvin Galleriassa ja Galleria Pääskyssä, maksuton sisäänpääsy päivittäin klo 11–18.
   
 2. 6.6 - 8.8.2024 Kaikille avoimet museokierrokset Wiurilan päärakennuksessa ja kahdessa muussa museossa kesätorstaisin klo 16–17. Nämä takuulähdöt mahdollistavat tutustumisen kartanon historiaan, suvun tarinoihin ja mittaviin esinekokoelmiin. Kierros päättyy kahvihetkeen.
   
 3. Opastetut kierrokset ryhmille Wiurilan päärakennuksessa. Lisäksi päärakennukset tilat ovat varattavissa yksityistilaisuuksia varten.
   

Muita palveluita Wiurilassa kesällä 2024:

 • Ravintola Sigrid ja Salon ehkä aurinkoisin kesäterassi
 • Wiurila Golf WGCC 18-reikäinen golfkenttä avoinna myös vieraspelaajille
 • Wiurila Gasthausissa majoitusmahdollisuus kaikille kartanoromantiikkaa janoaville

 

Lisätiedot:

Alexander Aminoff | Toimitusjohtaja | Oy Wiurila Ab
Email: alexander@aminoff.fi | puh 050 531 5304    https://wiurila.fi/

 

katso myös

Yrityssalon kuukauden yritys

 

Wiurila on Halikossa sijaitseva aateliskartano, jonka historia ulottuu 1400-luvulle. Wiurila tunnetaan erityisesti sen kulttuurihistoriallisesta arvosta. Wiurilassa toimii nykyään kolme museota, ravintola ja juhlatilat, 18-reikäinen golfkenttä, Gasthaus sekä hevostalli. Kesäaikaan Wiurilan Kesä-taidenäyttely esittää nykytaidetta. Wiurila tarjoaa vierailijoille historian havinaa, näkymän menneen ajan elämään ja arkkitehtuuriin tämän päivän twistillä.