VARSINAIS-SUOMEN SENIORILIIGA 2023

V-S Senioriliiga 2023 otteluohjelma WGCC

1 WGCC MTG ma 29.5.2023 klo 10:00
2 KGM WGCC ti 30.5.2023 klo 10:00
3 WGCC SaG ma 05.6.2023 klo 10:00
4 AGN WGCC ma 12.6.2023 klo 10:00
5 AlGo WGCC ma 26.6.2023 klo 10:00
6 WGCC LoG ma 03.7.2023 klo 10:00
7 ArGC WGCC ke 26.7.2023 klo 10:00
8 WGCC UGK ma 24.7.2023 klo 10:00
10 WGCC HGCC ma 14.8.2023 klo 10:00
11 AG WGCC ti 29.8.2023 kol 10:00

 

26.9.2023

Senioriliigan Finaali-tapahtumassa Uudessakaupungissa  Wiurilaa edusti kaksikko Lare ja Tapsa kohtuullisella menestyksellä  Tulokset
Pokaali luovutettin UGK:lle ja kunhan kuvia julkaistaan, niin laitan linkkiä tänne.

Kiitos kaikille liigaan osallistuneille ja ensi vuonna taas jatketaan.

13.9.2023

Senioriliiga 2023 osaltamme pelattu,  ensi vuonna paremmalla menestyksellä.
Kiitos kaikille mukanaolleille.

Onnittelut UGK - ainoa tappio Wiurilalle !

 

NexGolfissa tulee olemaan kukin Wiurilan ottelu ja siihen ilmoittaudutaan NexGolfin kautta - ilmoittautuminen aukeaa noin neljä (4)  viikkoa ennen ottelua ja kapteeni valitsee joukkueen ja extra-pelaajat vähintään kolme päivää ennen ottelua.  Sellaiset pelaajat,  jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet pyritään nimeämään joukkueeseen.

V-S Senioriliigassa otellaan alueen muita seuroja vastaan 12 henkisin joukkuein, joissa on 4 miestä, 2 naista ja 6 veteraania. Miesten ja naisten ikäraja 50 vuotta. Veteraanien ikäraja on 65 vuotta miehillä ja naisilla. Joukkueeseen voi osallistua samana vuonna kun täyttää vaaditun ikärajan, vaikka täyttäisikin vasta joulukuussa.

Pelimuotona on pistebogey. Tasoitusraja on 36. Yhteistulokseen lasketaan joukkueen 2 parasta miestä, 1 nainen ja 3 parasta veteraania. Ottelut pelataan vuorovuosina kotikentällä ja vieraskentällä. Kotiottelumme on pelioikeuden omaavalle ilmainen, vierasottelu maksaa 30 Euroa, sisältäen greenfeen ja lounaan (myös kotiottelussa saa lounaan).

Liigan joukkueet ovat:

Alastaro Golf, Virttaa
Archipelagia Golf Club, Parainen
Aura Golf, Turku
Aurinko Golf, Naantali
Harjattula Golf  & Country Club, Turku
Kankaisten Golf, Masku
Loimijoki Golf, Ypäjä
Meri-Teijo Golf, Teijo
Salo Golf, Salo
Uudenkaupungin Golfklubi, Uusikaupunki
Wiurila Golf & Country Club, Halikko

 

Varsinais-Suomen Senioriliigan säännöt 2023

Joukkueessa pelaa 4 mies-, 2 naissenioria ja 6 veteraania (mies- tai naispelaajia). Etukäteen on ilmoitettava mihin kategoriaan kukin pelaaja lasketaan. Veteraanien oltava vähintään N65 tai M65 tai täyttävät kyseisenä vuotena.

Joukkueeseen saa osallistua yleissäännöstä poiketen myös joukkueen kotikentällä pelioikeuden omaava pelaaja. Kuitenkin pelikauden aikana liigapeleissä pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa.

 

Kotijoukkue on vastuussa siitä, että ottelu pelataan sovittuna aikana ja ottelutulos ilmoitetaan viimeistään seuraavana päivänä sarjavastaavalle: tapio.rohkea@wgcc.fi  Ottelun siirrosta on sovittava osapuolten kesken riittävän ajoissa, mielellään vähintään viikkoa ennen pelipäivää. Jos olosuhteet pelipäivänä ovat erittäin huonot, voivat ottelukapteenit sopia pelattavaksi vain yhdeksän reikää (lopputulos ilmoitetaan kaksinkertaisena) tai sopia kokonaan uuden pelipäivän.

Joukkueen kokoonpano on ilmoitettava vähintään kahta pelipäivää ennen ottelua kotijoukkueen caddiemasterille ja seuran seniorivastaavalle /ottelukapteenille. Ilmoituksessa on myös mainittava, kuka on joukkueen kapteeni kyseisessä ottelussa! Samalla on ilmoitettava allergiat ruokailun suhteen.

Vierasjoukkueelle varataan yksi ylimääräinen lähtö enintään neljälle pelaajalle. Kotijoukkue voi täydentää lähtöä omilla pelaajillaan. Näiden pelaajien tulosta ei huomioida joukkueiden tuloksissa.

Vierasjoukkue ilmoittaa ylimääräiset pelaajat joukkueen kokoonpanon yhteydessä.

Kilpailumaksu on 30 euroa per pelaaja ja se sisältää vähintään keittolounaan. Jos tarjolla on useampi lämmin ruoka, kotijoukkueen kapteeni on ilmoitettava vierasjoukkueelle mikä ruoka kuuluu liigapelajille. Kilpailumaksua ei voi maksaa vapaakortilla, pelilipulla tai millään alennuskortilla. Mikäli kotijoukkue laskuttaa vierasjoukkueelta kilpailumaksun tai osan siitä, vierasjoukkueen ottelukapteenin tulee jo joukkueen kokoonpanon ilmoittamisen yhteydessä toimittaa kotijoukkueelle tarkat laskutusohjeet.

Lähdöt neljän hengen ryhmissä ja jokaisessa lähdössä on oltava molempien joukkueiden pelaajia.

Pelataan stableford pistebogeyta normaalein säännöin. Pelaajan tuloksesta ei voida tehdä mitään leikkauksia. Tasoitusraja on kuitenkin hcp 36, eli korkein huomioitava tasoitus on 36, vaikka pelaajan todellinen tasoitus olisi tätä korkeampi. Tasoituksissa huomioidaan kentän slope-taulukot normaalisti. Kenttien pelaajille asettamat omat tasoitusrajat eivät ole otteluissa voimassa.

Naisseniorien sekä veteraanien sarjassa pelataan punaisilta ja miesseniorien sarjassa keltaisilta tiiauspaikoilta. Mikäli tiiauspaikat ovat merkityt muulla tavoin, pelataan lähinnä vanhaa merkintätapaa (punainen/keltainen) vastaavilta pituuksilta.

Joukkueen yhteistulokseen lasketaan kustakin kategoriasta paras puolisko, eli kaksi miessenioria, yksi naisseniori ja kolme veteraania (pistebogey-tulokset lasketaan yhteen).

Kapteenit sopivat keskenään mahdolliset erimielisyydet. Mikäli kapteenit eivät pysty sopimaan, alistetaan asia sarjavastaavan (Tapio Rohkea) päätettäväksi.

Vierasvoitosta joukkue saa neljä pistettä, kotivoitosta kolme pistettä, tasapelistä kaksi pistettä ja tappiosta yhden pisteen.

Taulukossa sarjapisteet ratkaisevat järjestyksen ja jos sarjapisteet ovat tasan, ratkaisee järjestyksen tehtyjen bogey-pisteiden piste-ero. Jos nekin ovat yhtä suuret, sijoitus jaetaan. Keskinäisiä otteluita ei huomioida, koska kotikentän merkitys on liian suuri.

Luovutusvoitto huomioidaan tuloksissa seuraavasti:

  -luovutusvoiton saanut joukkue saa 3 pistettä ja bogey-pisteet koko kauden keskiarvon mukaan

  -luovuttajajoukkue saa 0 pistettä

Jokaisessa ottelussa kotijoukkue palkitsee kolmen pallon paketilla vierasjoukkueen ja kotijoukkueen parhaan nais- ja miespelaajan.

Palkintojen jako tapahtuu voittaneen joukkueen kotikentällä järjestettävässä päätöstilaisuudessa kahden viikon kuluessa sarjan päättymisestä, mielellään vielä syyskuun aikana.

Liigan voittaja järjestää päättäjäistilaisuuden ja tarjoaa palkintoseremonioiden yhteydessä kotikentällään pelikierroksen muiden seurojen edustajille (enintään kaksi pelaajaa / seura). Kaudella 2023 pelataan kahden hengen BESTBALL - peliä. Järjestävä seura voi nimetä kilpailuun useampia pelaajia, kuitenkin niin että yksi pari nimetään seuran edustajapariksi kilpailussa.

Jokainen seura maksaa liigaan osallistumisesta 30 euron liigalisenssimaksun, jonka sarjan voittanut joukkue laskuttaa muilta seuroilta ja sillä kustannetaan kauden päättäjäisten ruokailu ym. kuluja.