Säännöt Seniorien Aluetour 2018

Säännöt 2018

04.02.2018/PRe

                                                                                                                                                

Seniorien Aluetour

 1. Kilpailu toteutetaan kaksivaiheisena, alueelliset osakilpailut ja finaali.
 2. Kilpailu käydään kuudessa sarjassa: N50, N65, M50, M60, M65 ja M70. Kilpailijoiden ranking pisteissä huomioidaan jokaisen osakilpailun (3) tulokset. Osallistujia tulee olla vähintään 8/sarja. Jos johonkin sarjaan ilmoittautuu alle 8 pelaajaa, sarja peluutetaan, mutta palkintoja ei jaeta ko. sarjassa. Pelaajien rankingissä pisteet jaetaan normaalisti.  Kilpailukutsuissa määritellään tarkemmin kilpailukohtaiset määritykset.
 3. Tasoitusrajat ovat sarjoissa N50 ja N65 8,0-36,0, sarjassa M50 4,5-36,0 ja sarjoissa M60, M65 ja M70 6,0-36,0.
 4. Pelimuodot ja pelattavat tiit ovat sarjassa N50 lp hcp punainen tii, N65 pb punainen tii, M50, M60, M65 lp hcp keltainen tii ja M70 lp hcp sininen tii.
 5. Alueellisiin kilpailuihin, joita pelataan kolme (3)  jokaisella alueella, ovat oikeutettuja osallistumaan Suomen Golfsenioreihin (SGS) kuuluvat seurojen jäsenet, jotka täyttävät SGS:n kilpailutoimikunnan asettamat tasoitusehdot. Osakilpailuun voi osallistua myös alueen ulkopuolinen kilpailija. Pelaajan on esitettävä SGS:n jäsenkortti caddiemasterille ilmoittautuessaan pelaamaan.
 6. Mikäli kilpailija on osallistunut ensimmäiseen osakilpailuun ja täyttänyt silloin tasoitusrajat, on hän oikeutettu osallistumaan jäljellä oleviin kilpailuihin, vaikka hänen tasoituksensa olisi laskenut alarajaa alemmaksi.
 7. Osakilpailun kutsussa ilmoitetaan kilpailuun otettava pelaajamäärä ja karsintamenettely. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kutsussa mainitaan, karsitaan ensin alueen ulkopuoliset pelaajat ja sitten ilmoittautumisjärjestyksessä.
 8. Osakilpailuun osallistuvan kilpailijan peruuttaessa osallistumisensa lähtölistan laadinnan jälkeen, noudatetaan peruuttamisessa järjestävän seuran käytäntöä.
 9. Sarjat peluutetaan sarja kerrallaan sovitussa järjestyksessä.
 10. Etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö on sallittu.
 11. Golfauton käyttö on sallittu kilpailutoimikunnan luvalla.
 12. Tasatuloksen sattuessa paremman sijoituksen saa se pelaaja, jolla on alhaisempi tarkka tasoitus.
 13. Järjestävä seura hankkii kilpailuun tuomarin, joka on alue- tai seuratuomari.
 14. Kilpailuissa palkinnot sarjojen parhaille hoitaa järjestävä seura. Palkinnot ovat valtakunnallisen ketjun lahjakortteja.
 15. Kilpailumaksun määrittelee järjestävä seura SGS:n kilpailutoimikunnan suosituksen pohjalta ja se on maksettava ennen kilpailun alkua.
 16. Pelaajien sijoitukset kilpailuissa muutetaan pisteiksi SGS:n kilpailutoimikunnan vahvistamien ohjeiden mukaisesti.
 17. Koko maan kattavaan finaaliin valitaan pelaajat alueittain kolmessa (3) oman alueen osakilpailussa saavutettujen pisteiden perusteella. Valittavien pelaajien lukumäärä sarjoittain ko. alueelta määräytyy alueen osanottajamäärästä suhteessa koko maan osanottajamäärään. SGS:n kilpailutoimikunta vahvistaa finaaliin kutsuttavien pelaajien lukumäärän. Kilpailutoimikunnalla on oikeus muuttaa finaali 9 reiän kilpailuksi, mikäli olosuhteet sitä vaativat.
 18.  Aluekoordinaattorit lähettävät kutsun sähköpostilla suoraan finaaliin valituille oman alueensa pelaajille. Varalla oleville pelaajille aluekoordinaattorit lähettävät tiedoksi varalla olemisesta. Pelaajat ilmoittavat osallistumisestaan oman alueen aluekoordinaattorille. Aluekoordinaattorit toimittavat pelaajaluettelon kilpailuorganisaatiolle. Kutsussa ja tiedoksiannossa on ohjeet ilmoittautumismenettelystä.
 19. SGS:n kilpailutoimikunta vahvistaa vuosittain aluejaon, kilpailupaikkakunnat ja tasoitusrajat.
 20. Mahdolliset erimielisyydet ratkaisee järjestävän seuran kilpailutoimikunta, ko. alueen aluekoordinaattori ja aluetourvastaava yhdessä.
 21. Kilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä golfin kilpailusääntöjä. Lisäksi noudatetaan Suomen Golfliiton paikallissääntöjä (hard card) sekä kentän paikallissääntöjä ja SGS:n kilpailutoimikunnan antamia kilpailuohjeita.
 22. Ilmoittautumalla kilpailuun hyväksyt, että nimesi saa näkyä lähtö- ja tuloslistoilla sekä kilpailussa otettuja kuvia saa julkaista.

 

Tags: