PUHEENJOHTAJAN JA KAPTEENIN PALSTAT

Taas mennään! Kausi 2024  (2.4.2024)

Wiurila avasi jälleen ensimmäisten joukossa golfkauden 2024. Alkukierrosten jälkeen näyttää, että kenttä on talvehtinut kohtalaisen hyvin, mutta lähiviikot sen näyttävät kuinka ruoho lähtee kasvamaan. Pidäthän alusta saakka kentästämme hyvää huolta ja hoidat oman osuutesi jälkien korjaamisessa ja helpotetaan näin kenttähenkilökunnan työtä. Pääsiäisen johdosta oli mukavasti sekä omia, että vieraspelaajia liikkeellä.

Toimistossa saamme nähdä osittain tuttuja ja osittain uusia kasvoja. Toivotetaan uudet uudet lämpimästi tervetulleiksi kunhan ehtivät toimistolle. Samalla myös kiitos alakioskin grillimestarille maukkaista tarjoiluista, vaikka kevät vähän pääsikin yllättämään nopeudellaan. Ravintola avannee Toukokuun alussa, mutta valmistautuvat toki ruokkimaan nälkäiset Kapteenien kierroksen yhteydessä 28.4. Käyttämällä palveluita varmistamme niiden saatavuuden jatkossakin.

Muistattehan tutustua tapahtumatarjontaan Nexgolfin kilpailut ja tapahtumat osiossa. Ensimmäisenä vuorossa on sääntöilta 17.4 jossa kerrataan sääntöpulmia, joita kierroksella ja erityisesti Wiurilassa tulee eteen. Tapahtumia ja kilpailuja syötetään lisää ko osiooon ja seuraamalla aktiivisesti et missaa hyviä tapahtumia. Osasta peritään omavastuu ja osa on kokonaan ilmaisia. Nappaa niistä omasi! Osallistuthan mahdollisuuksien mukaan seuran järjestämiin kilpailuihin ja tapahtumiin. Samalla on hyvä mahdollisuus tutustua uusiin pelikavereihin.

Golf tekee hyvää! Golfin monipuoliset terveysvaikutukset niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin hyvinvointiin ovat jo laajalti tunnettuja ja tutkimuksin todistettuja. Harrastajien kokeman ilon ja hyvinvoinnin päälle on nyt saatu lisätietoa golfin kokonaisvaikutuksesta yhteiskuntaan uuden SROI-analyysin (Social return of investment) kautta, ja luvut ovat merkittäviä – golf tuottaa rahana arvioituja hyötyjä yhteiskunnan eri tahoille 603 miljoonaa euroa joka vuosi. Siitä puhtaasti terveyshyötyjen säästöt ovat vähintään 80 miljoonaa euroa. Tämä ilmeni Golfliiton tutkimuksissa. Kutsu siis kaverisi mukaan!  

Padel on toinen mukava harrastus, jota voi harrastaa Wiurilassa. Tänä kesänä on mahdollisuus lunastaa 150€ arvoinen pelioikeus Padeliin. Sillä kuittat koko kesän pelit padelkentällä osaltasi. Kannatta ottaa tämäkin haltuun. Padelissa pallosilmä kehittyy ja laji on helppo omaksua aloittelijallekin. Kannustan kokeilemaan tätäkin.

Kaikille oikein mukavaa golfkesää 2024!

Terv Mika Aitio

 

Kapteenin alkusyksyn terveiset 6.9.2023

Kenttämme on edelleen loistavassa kunnossa erittäin runsaista sateista huolimatta. Vaikka päivät lyhenee, niin pelaamaan ehtii vielä - jos ei arkisin enää koko kierrosta, niin puolikasta sen sijaan. Mahtavia tapahtumiakin on vielä edessä - esim. muutama paljon toivottu scramble ja uutuutena valopallotapahtuma 14.10.

Jotta mahdollisimman moni ehtii pelata iltaisin ennen pimeän tuloa, niin pyritään reippaaseen etenemiseen kentällä muut huomioiden.
Muutama nosto Golfkäyttäytymisestä (entinen etiketti):
-Jotta golfkierros etenisi kitkattomasti ja joutuisasti, ole valmis lyömään kun vuorosi tulee. Mieti maila valmiiksi ja laita hanska käteen jo odottaessasi.
-Seuraa mieluummin edellä menevää ryhmää ja pysyttele heidän perässä, kuin yrität pysytellä juuri takana tulevien edessä.
-Jos pelaajat alkavat jäädä jälkeen edellä kulkevasta ryhmästä, on takana tuleville annettava viipymättä mahdollisuus ohittamiseen.

Vinkkejä:
-Siirry omalle pallollesi heti, kun voit tehdä sen turvallisesti
-Etäisyyden lipulle voit tarkistaa tai mitata jo pallolle siirtyessäsi
-Tutustu puttilinjaasi samalla kun pelikaverisi puttaavat – vältä kuitenkin häiritsemästä muita
-Pallon etsimiseen saa käyttää korkeintaan kolme minuuttia
-Bägi ja kärryt tulisi griinille tultaessa jättää paikkaan, josta pääsee jatkamaan helpoiten seuraavalle tiiauspaikalle

Kauden aikana on jälleen puhuttanut myös vakiopuheenaihe - TASOITUS - mikä on oikea tasoitus? Tässä lainaus Elokuun jäsenkirjeestä:

"Reilun pelin henkeen kuuluu, että tasoitusta ylläpidetään säännöllisesti pelaamalla, joko kilpailuissa tai muuten tasoituskierroksia pelaamalla. Kun pelaat tasoituskierrosta, jonka itse merkitset eri elektronisilla keinoilla, muistathan kertoa pelikaverillesi tästä kierroksen alussa. Hänet voit sitten merkitä merkkariksi kierroksen jälkeen. Tasoituksen ei ole tarkoitus olla sinun pelaamiesi kierrosten keskiarvo vaan pelaamiesi parhaiden kierrosten keskiarvo. Omaan tasoitukseen kuuluu pelata vain noin 20% kierroksista, ei joka kerta. Tämän kun pitää mielessä niin voi olla itselleen armollinen.

Keinotekoinen tasoituksen manipulointi on väärin sekä itseä, että  kanssapelaajia kohtaan ja alueen kilpailutoimikunnat ja kapteenit joutuvat valitettavasti silloin tällöin puuttumaan asioihin. Räikeimmät tapaukset ovat johtaneet jopa seuroista erottamiseen, kun kierroksia on syötetty systeemiin ilman, että on käyty edes kentällä ko. päivinä. Tasoituksesi on oikealla tasolla, kun pelaat säännöllisesti tasoituskierroksia. Ei se sen vaikeampaa ole. WHS systeemi laskee sen automaattisesti ja siinä se on. Mitä useammin pelaat tasoituskierroksia, sen ”oikeampi” tasoituksesi on ja sitä mukavampaa on kisailla tasaväisesti esim. loppusyksyn Scramble kisoissa".

Merkkari…
Muistattehan kaikki, että jokaisella kilpailu- ja/tai tasoituskierroksella pelaajalla tulee olla merkitsijä mukana, vaikka esim. Nexgolfin Mobile scoring sovellus ei kysy merkitsijän nimeä.

Ja vielä viimeisenä - Lyöntijälkien korjaaminen on golfarille itsestäänselvyys - tämä takaa kaikille mukavat peliolosuhteet kentällä ja kentän hyvän kunnon heti tulevan talven jälkeen.

Hyvää Golfsyksyä
Tommi, Kapteeni

 

Puheenjohtajan tervehdys 28.4.2023

Mukavaa Golfkautta 2023

Golfkausi on saatu jo hyvään vauhtiin Wiurilassa ja pikku hiljaa muutkin länsirannikon kentät ovat saaneet kenttänsä avattua. Muutamien lämpimien päivien myötä ruohokin on herännyt ja näyttää, että kenttä on talvehtinut huomattavasti viime kautta paremmin. Muistetaan pitää alusta saakka kentästämme hyvää huolta ja hoidetaan oma osuutemme jälkien korjaamisessa ja helpotetaan näin kenttähenkilökunnan taakkaa.

Toimiston puolella on tapahtunut henkilövaihdoksia ja tässä yhteydessä on hyvä kiittää entisiä cädäreitä ja toivottaa uudet tervetulleiksi. Uusia tuulia on myös ravintolan puolella ja Wiurilan Sigrid avataan vapunaattona. Toivotetaan ravintoloitsijat lämpimästi tervetulleiksi ja parhaiten se tapahtuu käyttämällä heidän palvelujaan hyväksi. Avajaisviikon kaksi yhden hinnalla tarjous kannattaa hyödyntää  ja käydä maistamassa menuvaihtoehdot. Ravintoloitsija on lisäksi luvannut jäsenillemme 15% alennuksen menuvaihtoehdoista. Tämä ei kuitenkaan päde muiden tarjousten yhteydessä.

Muistattehan tutustua tapahtumatarjontaan Nexgolfin kilpailut ja tapahtumat osiossa. Ilmaiset jäsenien seuratreenit on jo aloitettu ja treenejä riittää myös  naisille, senioreille, kilpapelaajille ja tietysti myös junioreille. Osasta peritään omavastuu, osa on kokonaan ilmaisia. Tuttuja tapahtumia järjestetään myös tänä kesänä ja toivommekin runsasta osanottoa. Toiveiden mukaan niitä järjestetään ja uudet ideat ovat toki myös tervetulleita. Kannustan myös jäseniä  haastamaan itseään ja osallistumaan seuran järjestämiin kilpailuihin.

Lisää pelaajia mahtuu kentällemme ja kannustankin kaikkia jäseniä tuomaan ystäviään golfin pariin. Alku on tässäkin lajissa hankalaa, mutta sopivasti kannustamalla saadaan uusia pelaajia mukavan harrastuksen pariin. Pro järjestää kursseja joista saa hyvät eväät harrastukselle.

 

Jos et vielä ole kokeillut Padelia niin tänä kesänä on sen aika. Padel on mukava kaikille sopiva harrastus, jonka oppiminen on helppoa ja harrastaminen onnistuu kaikilta. Kokeile niin yllätyt. Kesän aikana kentällä järjestetään esittelyjä jäsenille rohkeasti mukaan vaan.

Toivotan kaikille jäsenille mukavaa golfkesää 2023!

Mika, Pj

 

 

 

Kapteenin terveiset 9.4.2023

Mukavaa alkanutta Golfkautta 2023

Kausi alkoi vihdoinkin tänään 9.4. Kevään tulo hieman oli myöhässä, mutta on se hienoa päästä taas pelaamaan.

Talven jäljiltä avautuessaan kenttä on joitakin viikkoja edelleen haavoittuvassa kunnossa, joten muistetaan kaikki ja muistutetaan kaveriakin kentän kunnosta huolehtimisesta - korjataan vähintään omat lyönti- ja alastulojäljet. Muiden jättämien jälkien korjaaminenkaan ei ole kielletty. Myös oman ryhmän kannustaminen jälkien korjaamiseen (positiivisessa hengessä) sataa kaikkien pelaajien yhteiseen laariin.

Palautellaan mieliin myös heti tässä kauden alussa meille kaikille erittäin tärkeä turvallisuuteen ja viihtyvyyteen liittyvä asia – golfkäyttäytyminen. Asiaan on helppo tutustua GOLFKÄYTTÄYTYMINEN | WGCC

Myös golfsäännöt kokivat pienen päivityksen 2023 alussa. Niistä on loistava tilaisuus kuulla lisää 12.4.2023 Klubilla. Mukaan mahtuu vielä lisää osallistujia – ilmoittautuminen Nexgolfiin tai toimistoon. Myös Wiurilan paikallissääntöihin tehdään pieniä päivityksiä ja ne julkaistaan myös viimeistään 12.4.2023.
Kannattaa kurkata:
PAIKALLISSÄÄNNÖT | WGCC
GOLF-SÄÄNNÖT | WGCC

Kauden avauskilpailu Kapteenien Kierros lähestyy. Kisan pyritään järjestämään 16.4.2023. Toivon jäsenistöltä aktiivista osallistumista kaikkiin Wiurilan tapahtumiin kauden mittaan – paras palkinto vapaaehtoisille järjestäjille on runsas osallistuminen.

Kannustan ja rohkaisen jokaista käyttämään PRO Mika Mäen palveluita. Pieni kertaus ja lisäoppi swingiin, puttiin, bunkkerilyöntiin jne. on aina paikallaan ihan jokatasoiselle pelaajalle. Mika auttaa mielellään jokaista meistä, joten soitelkaa Mikalle tai varatkaa oma aikanne/ryhmänne mmgolf.fi/kesavalmennus. Nexgolfista löytyy jo myös kaikille jäsenille avoimia seuratreenejä - rohkeasti mukaan.

Ja pelataan kaikki ahkerasti niitä tasoituskierroksia – on mukavampi esim. osallistua kilpailuihin, kun tietää oman tasoituksensa olevan kohdillaan – myös hyvin sujuvat kotikentän harjoituskierrokset tulisi merkitä tasoituskierroksiksi.

Pieni joukko Wiurulaisia kävi seuramatkalla ulkomaanleirillä viikolla 13 Espanjassa ja useat muutkin jäsenemmekin ovat tehneet pelimatkoja – hieno homma – toivottavasti kaikilla ollut antoisia reissuja. Kuulostellaan seuramatkalle osallistujien fiiliksiä ja ensi vuonna sitten isommalla joukolla mukaan – kyselkää aktivointitoimikunnan vetäjältä Riitta Noposelta reissukuulumiset Almerimarin pelimatkalta.

Olettehan huomanneet, että jäsentiedotetta ei enää lähetetä sähköpostilla, vaan julkaisusta tulee ilmoitus teksti- ja eBirdie viestinä.

Olkaa yhteyksissä minuun tai muihin hallituksen jäseniin kun jokin seuraan liittyvä asia askarruttaa tai tulee esim. ideoita toiminnan kehittämiksi – myös risuja otetaan mielellään vastaan. Seuran hallitukseen ja toimikuntiin kaivataan jatkuvasti lisää aktiiveja. Pyöritämme seuran toimintaa jatkuvasti pienellä vapaaehtoisporukalla. Viime kesänä toimikuntien aktiiveille järjestettiin pelireissu Espoon Mastergolfiin – oli todella hieno keikka ja tämän vuoden vastaava on jo suunnittelussa.

Terveisin
Tommi Tuusa, Kapteeni

 

Puheenjohtajan terveiset 9.5.2022

Mukavaa Golfkautta 2022

Vihdoinkin kotimainen golfkausi on saatu käyntiin ja kauden avaava Kapteenien kierroskin pelattua. Kyseistä kilpailua, kuten koko kauden alkua on piinannut poikkeuksellisen kylmä sää ja kenttien avaamiset venyivät edellisvuosia myöhäisemmiksi. Myös kentän kunto on rankan talven jälkeen kovin keväinen ja vaatiikin kaikilta pelaajilta sopeutumista olosuhteisiin. Muistetaan paikata lyöntijäljet ja alastulojäljet, sekä käyttää parkkipaikalta löytyviä hiekkapusseja väylien paikkaamiseen. Myös bunkkerien haravoinnissa voi käyttää 10 sekuntia ekstraa paikatakseen muiden unohtamat haravoinnit ja eläinten jälkien siistimisen.
Jäsenmaksuja on edelleen aktivoimatta ja toivommekin reagointia mahdollisimman pian. Muistattehan aktivoida samalla myös jäsenyyteemme sisältyvän Go Golf jäsenyyden, johon kuuluu myös HIO-vakuutus. Kauden ensimmäinen ässä on jo toteutunutkin ja tämän taidokkaan suorituksen tempaisi Viljami Nieminen. Oman kertauksensa mukaan lyönti oli ”maalattu” ja lähti juuri niin kuin pitikin. Huomioitavaa oli Viljamin mielestä erityisesti Pitching Wedge mailana ja valkoinen lyöntipaikka. Onnistumisen ilo oli kuultavissa Viitannummella saakka!
Kausi etenee toimintasuunnitelman mukaisesti ja pyydänkin vierailemaan aika ajoin nettisivuillamme, jolloin ette missaa tulevia tapahtumia. Emme postita enää jäsenkirjeitämme sähköisesti vaan lähetämme linkin tekstarilla sekä ebirdien kautta. Itse kirje löytyy netistä. Toivottavasti näin tavoitamme laajemman jäsenjoukon ja tiedotteiden häviäminen roskapostin joukkoon vähenee. Toivomme edelleen aktiivista osallistumista ja yhteydenottoa seuran toimihenkilöihin, jos ja kun aihetta tai toiveita ilmenee.
Tänä kesänä Wiurilan urheilutarjonta laajenee kun saamme Padel kentän avattua. Minut löytää aika ajoin myös tämän lajin parista, kunhan kenttä toukokuussa saadaan pystyyn. Suosittelen tutustumaan ko lajiin. Voi viedä mukanaan!
Hyvää Golf ja Padel kautta kaikille  toivottaen,

Mika

 

 

Puheenjohtajan Terveiset 17.8.2021

Kilpagolfia ja Golf Kilpailuja ja reissujakin!

Golfiin kuuluu olennaisena osana erilaiset kilpailut. Olemme tällä kaudella saaneet seurata suomalaisgolfarien menestystä sekä Euroopan Tourilla että LPGA ja LET toureilla. Voittoja ja kärkisijoituksia on saatu ja onkin huomattavasti jännempää katsoa kisoja kun suomalaiset ovat mukana kärkikamppailuissa. Joskus jopa vilahtavat televisiossa… LET Tourin kisaa Aura Golfissa olivat jotkut jäsenemme jopa paikan päällä katsomassa ja siellä sitä saakin parhaan käsityksen millä tavalla sitä palloa mantereen huippukisoissa lyödään. Ja kun vielä voittokin tuli kotiin Matilda Castrenilleniin mikä olisi ollut parempaa golfviihdettä!

Golfseuroissa pidettiin mestaruuskisoja viime ja edellisenä viikonloppuna. Ilolla seurasin Wiurilan nuorison esiinmarssia miesten sarjassa. Muutaman Mid pelurin puuttuessa nuoriso kaappasi koko palkintopallin itsellensä ja hyvä niin! Naisten ja seniorien puolella mentiin enemmän tuttujen kärkihenkilöiden tahtiin. Tänäkin vuonna jaoimme mestaruuskisat kahteen viikonloppuun, jotta mahdollisimman usealla olisi mahdollisuus osallistu useampaan sarjaan. Näin saimmekin lisää osallistujia houkutelluksi, vai oliko seuran tarjoamalla lounaalla osuutta asiaan? Kilpailuja kun ei oikein voi järjestää, jos ei osallistujia ole tarpeeksi. Tämän ongelman kanssa painivat useat golfseurat ja ratkaisu löytyy pelaajista itsestään. Innokkaan paimiolaisgolfarin Toni Alsilan sanoin: ”Mestaruuskilpailut on se kisa missä golftaso mitataan.” Olen Tonin kanssa samaa mieltä. On aivan erilaista, mutta samalla myös kiehtovaa pelata kilpakumppaneita vastaan, kun jokaista lyöntiä joutuu jännittämään ja miettimään samalla järkevintä pelistrategiaa. Toivonkin useamman pelurin haastavan itsensä kerran vuodessa myös näihin kisoihin. Tämä sama toteutuu myös reikäpeleissä, jotka nekin ovat jo edenneet välierävaiheeseen ja junioripainotteiselta sielläkin loppuratkaisut näyttävät. Toki kokenut kilpailija ja moninkertainen mestari Lari saattaa vielä asettaa kapuloita rattaisiin.

Golfiin kuuluvat myös tasoitukselliset kilpailut ja erilaiset pari- ym joukkuekilpailut. Toivottavasti niihin löytyy myös paljon innokkaita osallistujia. Harmittavana piirteenä viime vuosina on tullut tasoitusten tarkoituksellinen manipulointi ja muista seuroista kuultu huijaaminen esim ”taskupallojen” muodossa. Seurojen kapteenit pitävät yhteyttä säännöllisesti toisiinsa ja yrittävät löytää ratkaisuja näiden pois kitkemiseksi. Itselläni ei riitä ymmärrystä sääntöjen tietoiseen rikkomiseen tai tasoituksen tarkoitukselliseen manipulointiin. Näihin tulemmekin puuttumaan seurassamme jatkossakin tiukasti Golfliiton kanssa yhteistyössä. Onneksi nämä ovat kuitenkin harvinaisia ilmiöitä ja alkukaudesta kannustamamme tasoituskierrosten pelaaminen on hyvällä tasolla Wiurilassa.

Katsokaapa myös kilpailukalenteriin ja siellä olevia reissuja. Loimijoen reissu ja ”Ämmien reissu” kaipaavat lisää osallistujia. Samoin vähemmän pelanneille suunnattu Matalan kynnyksen kilpailu on jo ensi viikolla. Tämä on tarkoitettu tasoituksella 36-54 pelaaville jäsenillemme. .Näitä on jäsenistö pyytänyt ja nyt niitä olisi. Mukaan ja matkaan vaan!

Mukavaa pelikauden jatkoa kaikille Wiurilalaisille huippukuntoisella kentällämme!

Mika Aitio, PJ

 

Uuden kapteenin tervehdys 15.4.2021

Tervehdys

Aloitin seuran kapteenina vuosikokouksen valitsemana helmikuun lopulla. Kiitos kaikille luottamuksesta. Golfia olen pelannut reilut 20 vuotta, joista Wiurilan jäsenenä vuodesta 2007 saakka. Kiitos edeltäjälleni Veli-Matti Toivoselle asiantuntevasta perehdytyksestä tehtävässä alkuun pääsemiseksi.

Kausi 2021 on saatu mukavasti käyntiin Wiurilassa ja kenttä ollut täynnä varsinkin viikonloppuisin. Lähtöaikojen kanssa ei vielä ole pystytty toimimaan ihan normaalisti jatkuvan aamupakkasriskin takia.

Talven jäljiltä kenttä on edelleen haavoittuvassa kunnossa, joten muistetaan kaikki ja muistutetaan kaveriakin kentän kunnosta huolehtimisesta - korjataan vähintään omat lyönti- ja alastulojäljet. Muiden jättämien jälkien korjaaminenkaan ei ole kielletty. Myös oman ryhmän kannustaminen jälkien korjaamiseen (positiivisessa hengessä) sataa kaikkien pelaajien yhteiseen laariin.
Miten ja miksi korjata alastulojälki: https://youtu.be/x1UWnpv3woU. Pallon alastulojälki tulisi korjata heti jolloin viheriön ruoho korjaantuu jopa päivässä, muussa tapauksessa ruohon korjaantuminen voi kestää viikkoja.

Kentällä on alkukaudella siirtosääntö, jonka on ilmoitettu olevan voimassa koko yleisellä pelialueella. Tämä auttaa kentän kunnossa pysymisessä, mutta jos lyhyeksi leikatun alueen ulkopuolella siirtosääntöä käyttää, niin kierros ei ole esim. tasoituskelpoinen (https://www.wgcc.fi/paikallissäännöt , SIIRTOSÄÄNTÖ (E-3)). Voimassa oleva siirtosääntö ei myöskään anna oikeutta vapautua viheriöiden ilmastureiästä.
Remontissa olevan vanhat bunkkerit ovat toistaiseksi korjattavaa aluetta, vaikka niistä sininen paalu tai maalaus vielä onkin puuttunut.

Muistetaan kaikki myös edelleen, että korona ei ole vielä ohi eli noudatetaan ohjeita, pidetään etäisyyksiä, sekä käytetään maskia aina Wiurilan sisätiloissa.

Kauden avauskilpailu Kapteenin Kierros lähestyy. Kisa pelataan sunnuntaina 25.4 ja ilmoittautuminen päättyy torstaina 22.4 kello 18:00. Jäsenet isolla joukolla mukaan.

Ja pelataan kaikki ahkerasti niitä tasoituskierroksia – on mukavampi esim. osallistua kilpailuihin, kun tietää oman tasoituksensa olevan kohdillaan.

Seuratkaahan aktiivisesti seuran WEB-sivuja, Facebookia ja Instagramia.
Ja olkaa yhteyksissä minuun tai muihin hallituksen jäseniin kun jokin seuraan liittyvä asia askarruttaa.

Terveisin
Tommi Tuusa, Kapteeni

 

 

Uuden puheenjohtajan tervehdys 31.3.2021

Moi
Vihdoinkin on aika kaivaa golfvarusteet ja suunnata kentälle! Jos ei takatalvi iske niin Pääsiäisenä pelataan täysillä lähdöillä.. Aloitin WGCC ry:n Puheenjohtajana helmikuun lopulla ja alkuhämmennyksen häivyttyä seurassa on päästy hyvään vauhtiin eri toiminnoissa. Kiitokset edelliselle hallitukselle ja puheenjohtaja Minnalle asioiden hyvästä hoidosta ja valmisteluista. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tärkeimpänä tehtävänä puheenjohtajalla on varmistaa, että toimintasuunnitelmaa toteutetaan suunnitelman mukaisesti ja samalla tietenkin olla mukana suunnittelemassa uutta. Hyvän yhteistyön varmistaminen ja toteuttaminen Osakeyhtiön kanssa varmistaa myös jäsenistölle sujuvan pelaamisen alueen ykköskentällä.
Kausi 2021 aloitetaan edellisen kauden tapaan Koronapandemian aiheuttamia rajoitteita noudattaen. Toivonkin kaikkien ottavan omassa toiminnassaan nämä huomioon ja kunnioittavan kenttäyhtiön asettamia ohjeita. Yhdessä saamme pidettyä kentän avoinna ja pääsemme nauttimaan keväästä golfin parissa. Muistathan myös alusta lähtien huolehtia siitä, että kenttä jää samaan tai parempaan kuntoon pelattuasi kierroksen. Näin varmistat omalta osaltasi kaikkien pelinautinnon.
Jos et ole vielä maksanut jäsenmaksua niin toimi heti! Jäsenmaksulaskun löydät sähköpostistasi ja jatkossakaan emme lähetä enää paperisia laskuja. Muista tarkistaa roskapostikansiosi jos et löydä laskuasi.  Jäsenmaksuun sisältyy tänäkin vuonna etuja, esim holarivakuutus. Tutustukaa etuihin ja aktivoikaa ainakin se vakuutus, sillä joku tekee tänäkin kesänä holarin tai holareita, vaikka ei välttämättä peräkkäisillä kierroksilla. Läheltä seuranneena voin kertoa, että vakuutuksen aktivointi kyllä kannatti.    
WWW-sivuilta löytyy tämän vuoden toimintasuunnitelma ja eri toimintojen alle päivittyy tietoja sitä mukaa kun päivämäärät ym varmistuvat. Tarkoituksenamme on tasapuolisesti aktivoida eri ryhmiä mukaan toimintaan. Juniorit, seniorit, vähemmän pelanneet, äijät ja naiset, kilpailijat sekä kaikki muutkin reippaasti mukaan toimintoihin tutustumaan.  Ottakaa seurantaan myös Wiurilan Golf Country Club Facebook sivu, jonne päivitetään myös sekä seuran, että yhtiön asioita. Tuokaa myös ystäviä ja tuttuja kokeilemaan reippaasti golfia. Alkeiskursseja järjestetään Pro Miikan johdolla huhtikuun lopusta lähtien tasaiseen tahtiin.

Pelatkaa paljon, käyttäkää alueen palveluja ja ennen kaikkea nauttikaa!

Hymyillään kun pelataan!
Mika Aitio, pj.

 

 

Puheenjohtajan tervehdys  26.2.2020

Hei jäsenet,

Golfkausi on jo osalla käynnissä ja muillakin pian alkamassa. Myös sääntömääräinen vuosikokous pidettiin viime viikolla: enemmänkin jäseniä olisi mahtunut mukaan, mutta hyviä päätöksiä tehtiin läsnä olleen porukan voimin.

Saat pian tämän vuoden jäsenmaksulaskun vielä tänä vuonna postitse. On tärkeää, että maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä saamallasi viitepankkisiirrolla; tällöin maksutiedot päivittyvät tietoihisi automaattisesti oikein ja pystyt käyttämään NEXGOLF-varausjärjestelmää. Jos maksat eräpäivän jälkeen (tai käteisellä vast.) niin jäsentietosi päivittyvät jopa usean päivän viiveellä.

WWW-sivuille on lisätty tämän vuoden toimintasuunnitelma, johon kannattaa tutustua, jotta tiedät, mitä jäsenmaksusi vastineeksi saat ja osaat olla valppaana ilmoittautumassa esimerkiksi juhlavuoden tapahtumiin. Tänä vuonna panostamme juhlavuoden lisäksi erityisesti uusien pelaajien ja tähän mennessä vähän pelanneiden kannustamiseen. Perinteiset seuran kisat toki pidetään edelleen.

Olette varmasti jo huomanneetkin, että tasoitusjärjestelmä muuttui muutama päivä sitten. Uusi tasoitus näkyy eBirdie-sovelluksessa, samoin kuin ne kierrokset, joiden perusteella uusi tasoitus on laskettu, jos olet päivittänyt sovelluksen ensin uusimpaan versioon. Pelikauden alun kynnyksellä on tarkoituksena järjestää sääntöilta, jossa myös valaistaan vielä uutta tasoitusjärjestelmää.

Keväisiä kelejä odotellen,
Minna, pj.

 

Puheenjohtajan tervehdys 13.11.2019

 

 

Hyvät Wiurilan golfseuran jäsenet,

kiitos kuluneesta golfvuodesta ja intoa tulevaan kauteen, joka on jo tuota pikaa alkamassa.

Pian päättyvän kauden päätösjuhlaa vietettiin lokakuun alkupuolella hauskoissa merkeissä. Tilaisuudessa syötiin hyvin, musavisailtiin ja tanssittiin erinomaisen musiikin tahdissa pitkälle aamuyöhön. Perinteisesti päätösjuhlassa myös palkittiin seuran kilpailuissa menestyneitä pelaajia. Seuran kapteeni muisti Kapteenin kannulla seuran jäsentä, joka on hyvällä pelihuumorilla varustettu suosittu pelikaveri ja innokas yhteisiin talkoisiin ja tapahtumiin osallistuva seuran jäsen. Kapteenin kannun sai tänä vuonna Eppu Aho.

Tänä vuonna perustettiin Heikki Isotuvan rahasto. Rahaston alkupääoma muodostui Heikin omaisten toiveesta siten, että omaiset toivoivat kukkien sijasta muistamista lahjoituksina rahastoon. Rahaston tarkoituksena on tukea seuran junioripelaajia jakamalla vuosittain sadan euron stipendejä pelioikeusmaksun maksamista varten tyttö ja poikajunioreille, jotka aktiivisuudellaan, esimerkillisyydellään tai menestyksellään omalta osaltaan luovat wiurilalaista positiivista ilmapiiriä ja yhteisöä. Tänä vuonna hallitus päätti nuorisotoimikunnan esityksestä jakaa stipendit Janet Isometsälle ja Eppu Aholle.

Seuran hallitus suunnittelee jo ensi kauden toimintaa. Toimintasuunnitelma hyväksytään tammi-helmikuussa pidettävässä seuran vuosikokouksessa. Vuosikokous on jokaisen seuran jäsenen tärkein vaikuttamisen hetki. Vuosikokous myös valitsee yhdistyksen hallituksen siten, että hallituksen jäsenistä joka vuosi on kaksi jäsentä erovuorossa ja kokouksessa valitaan tilalle uudet jäsenet hallitukseen. Seuran hallitus siis uudistuu joka vuosi. Puheenjohtajan ja kapteenin toimikausi on sääntöjen mukaan kaksi vuotta kerrallaan. Kokouksen kutsu julkaistaan hyvissä ajoin seuran www-sivuilla: tulkaa sankoin joukoin mukaan vaikuttamaan ja saamaan tietoa seuran toiminnasta.

Ensi vuosi on seuran historiassa merkkivuosi: yhdistys täyttää 30 vuotta. Juhlavuoden suunnittelu on jo käynnissä. Näistäkin suunnitelmista saat lisätietoa seuran vuosikokouksessa ja tietenkin www-sivuilta ja jäsentiedotteista. Olisi hienoa, jos jäsenistöltä löytyisi valokuvia seuran historian varrelta laitettavaksi esille valokuvanäyttelyyn, joka on tekeillä juhlavuoden kunniaksi. Ota yhteyttä, jos sinulla on valokuvia, artikkeleita tai muuta sellaista tätä tarkoitusta varten.

Jos haluat tulla mukaan suunnittelemaan juhlavuotta, osallistumaan seuran toimintaan jonkin toimikunnan jäsenenä tai sinulla on muuten ideoita tai toiveita ensi vuodelle, niin ole ihmeessä yhteydessä joko minuun tai muihin hallituksen jäseniin. Meidän yhteystietomme ovat wgcc.fi sivuilla. Kaikki ideat ja toiveet ovat arvokkaita ja otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon, koskevat ne sitten juhlavuotta tai ensi vuoden toimintaa yleisesti. Pelaaja Ensin -kyselyn vastaukset otamme luonnollisesti myös huomioon.

Lämpimin terveisin
Minna,
seuran puheenjohtaja

PS. Kentällä on syksyllä tapahtunut pientä ilkivaltaa: kolmosväylä out- ja estetolpat ovat lähteneet omille teilleen. Jos olet nähnyt tai näet liikkuessasi kentällä pahantekijöitä, niin ilmoittele Kimmolle.